vrijdag 10 mei 2019

Omwegen

 Ze zijn hier meer van de indirecte aanpak. Als er iets is of je anderszins wat van een ander dwars zit, stap je niet op de persoon af, maar ga je demonstratief het van ons dak gevallen puin bijeen staan vegen en laat de hoop liggen voor ons. Of je steekt een paar takjes in de grond om aan te geven, dat ik het tuinoppervlak al maaiend iets te rigoreus heb uitgebreid ten koste van het achterliggende weiland.

 Het eerste een slordigheid van de werklui, het laatste een wat vreemde interpretatie door Mariana van '4 meter meer dan het hekwerk van de buren', waarmee iemand van het kadaster ooit aangegeven schijnt te hebben, dat haar oma's tuin groter was dan ze zelf dacht. Maar tot aan de boom, zoals Mariana me meermaals heeft bevestigd is toch echt een heel stuk meer dan 4 meter. Had Mariana het over 4 meter tegen mij gehad, zou ik nooit tot aan de boom hebben gemaaid en had het oude dametje de twijgjes niet in de grond hoeven steken. Twijgjes die dan weer een erg krappe interpretatie gaven van het uiteinde van de tuin.

 Voordat we de tuin omheinen, om de buren buiten en de honden binnen te houden, eerst die meneer van het kadaster nog maar eens laten komen en grenspaaltjes in de grond laten kloppen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten