dinsdag 7 mei 2019

Informatieverstrekking

 Een avond in de krant ipv achter het stuur. De tweede keer 'alweer' in de afgelopen 2-3 weken. Òf er zin in òf er stond gewoon meer dan gemiddeld interessants in. Aardig wat artikelen gelezen en dat zonder de nwe leesbril. Zonde toch.

 Mn een artikel over Moldavië, toch een buurland van deze contreien was knap ontluisterend, omdat ik me daar enkel redelijk positieve verhalen over kan herinneren, als er al eens over werd gesproken of geschreven. Maar 'das war einmal'. Het ware gezicht is schijnbaar tevoorschijn gekomen en maakt het staatje niks minder en misschien nog wel erger dan de Oekraïne. De nare gewoonte van politici met ondernemerspet. Ze kunnen er hier in Roemenië wat dat betreft ook wat van. Schijnbaar net iets minder erg. Hoewel het afserveren een paar mndn geleden van het hoofd van de anti-corruptie dienst erger doet vermoeden.

 Ik probeer het nieuws hier soms te volgen, maar een aantrekkelijk ogende krant of een niet op sensatiebeluste nieuwszender ben ik nog niet tegen gekomen. Zoek d'r ook weer niet na, maar kijk zo af en toe wel om me heen. En de nieuwszender, die ik hier nog weleens op een Tv zie, heeft dan ook nog de nare gewoonte om het beeldgedeelte van een reportage te blijven herhalen zolang het verhaal van het item duurt. Zie je dus 3, 4, 5, 6, 7 of meer keer bijv. dezelfde persoon uit een auto stappen en een gebouw naar binnenlopen of net omgekeerd een gebouw verlaten en in een auto stappen. Erg irritant. Niet in de laatste plaats, omdat je het niet direct door hebt en op het moment dat je dat wel doet, voel je je nauwelijks serieus genomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten