Wat hebben spinazie en erwten gemeen, behalve dat het beide groenten zijn? Nou, het is mijn actualiteit. En dan het positieve deel ervan. Je bewerkt je de blubber, zaait en dan komt het moment van oogsten. Nog niet voor de erwten natuurlijk. Daarvan doet deugt, dat het spul aarzelend boven de grond komt. Maar spinazie oogsten wel. Je eigen spinazie oogsten heeft bovendien iets meditatief. Blaadje voor blaadje aan het steeltje afknijpen zonder het plantje zelf uit de grond te trekken. Een halve afwasbak bleek genoeg voor twee porties gekookte spinazie. Zegt niks natuurlijk zolang als je niet weet hoe groot het gebruikte teiltje was, maar een kilo was het niet volgens mij. Nog een oogst te gaan en dan zien wat in tweede instantie nog te halen zal zijn.
Morgen verder als het een beetje meezit met het weer. Heb weer iets van smaak te pakken, al hakt het er fysiek op verwonderingswaardig wijze in. Ben weer compleet afgebrand. Meer dan wat toeren zit er niet meer in. En vroeg mijn nest in, schat ik zo.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten