zaterdag 8 april 2017

Zorgelijk

 Sneeuw, regen, zon. April doet z'n naam eer aan. Dagje binnen blijven als dat zo doorgaat. Ik zou me met overgave op het verzorgen van de zieke kunnen storten. Zou kunnen, maar ga ik niet doen. Een beetje hulp is onvermijdelijk en geen punt maar Mariana heeft ook zonder ingepakte rechterkant al de neiging om verzorgd te willen worden. Krijg je ws als je dertig jaar bij je oma hebt gewoond en door en door verwend bent geworden.

 Met regelmaat ontmoet ik een verbaasde blik, als ik op een van haar vragen antwoord, dat ze daar zelf ook best toe in staat is. En stiekum zou ze natuurlijk het liefst niets vragen. Ik moet de wensen van haar gezicht af lezen of ze bedenken voordat zij erop komt. Hahaha. Hoewel ik altijd met veel plezier in de horeca heb gewerkt, voel ik me daar thuis niet toe geroepen.

 'Tuulijk is het soms leuk, altijd aangenaam voor de ontvangende partij maar net als in het café knippen met de vingers averechts werkt, gebeurd dat thuis met vragen. Kelner en butler zijn twee verschillende beroepen. Koffie op bed is een extraatje. Het maakt geen deel uit van mijn takenpakket.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten