woensdag 5 april 2017

Vlakvulling

 Blanco. Soms heb je dat. De nacht achter de rug. De eerste dagelijkse activiteiten afgerond neem je met een kop koffie plaats voor je laptop en denkt: "Wat een onzin, al dat geschrijf." Om vervolgens met die onzin verder te gaan. Waarover? Lang niet altijd duidelijk als je begint. Soms zelfs niet als het stukje af is.

 De koffie smaakt. De zon schijnt. Naar het zich laat aanzien vandaag geen dooie katten of honden. Geen plannen qua verzetten en terugzetten van rommel. Met de auto voor een beurt naar Sibiu. Duidelijk doel. Strak omlijnde bezigheid. Bij terugkomst thuis wachten de uien om gepoot te worden en het volgende perceel op de spade. Dan zal het niet ver meer verwijderd zijn van het eind van de middag. Tijd voor de honden en dan: vrije avond! Glaasje erbij en naar binnen. Te koud om te doen alsof de avonden al zomers zijn.

 Kijk, zo begint het op een gewenste dag te lijken. Weet nog wel een paar verbeteringen te bedenken, maar als basis is het een aardig uitgangspunt. Dagen wat langer, weer wat warmer, tijd om te koken. De rest mag variëren. Bijna een jaar bezig nou om er iets van te maken en het kost nog steeds fantasie om de vage contouren van het gewenste te ontwaren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten