zaterdag 29 april 2017

Aantrekken

 Vrijgezellenweekend. Het eerste in twee jaar tijd. Wat ga ik allemaal paraat maken? Niks, natuurlijk. Niks speciaals tenminste. Beesten verzorgen, bloemen water geven, beetje huishouden en hopelijk de tuin, al is het weer twijfelachtig in deze. Eerst in alle rust een dagje naar de stad. Geen berichtjes met de impliciete boodschap "Waar ben cq blijf je?

 Het zijn kleine verschillen met een grote reikwijdte. Het is bijv. nu stil in huis. Nee, anders is er om deze tijd ook absoluut geen lawaai, ligt de helft van het aantal bewoners hier nog in bed, de honden uitgeteld op de grond en bedelt Sissi om melkschuim. Vandaag is het niet anders, behalve dat ik echt alleen ben en niet alleen vroeger op. Toch is het stiller of is de stilte anders dan anders.

 Vanavond een heel bed voor me alleen. Niet dat die 195 anders met z'n tweeën zo krapjes is. Hetzelfde geldt voor de keuze van het eten, het ongestoord bezig kunnen zijn met doet er niet toe wat. Alles heeft z'n voor en tegen. Het is een beetje als met stad en platteland. Zo af en toe een stadse dag vergroot de aantrekkelijkheid van het platteland, wat op zijn beurt maakt, dat je soms naar de stad verlangt. Stad, dus!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten