donderdag 27 april 2017

Ochtendbelofte

 Aan het weer gaat het vandaag niet liggen. Prachtige ochtend weer. Heerlijk gelopen. Ook Katrien is weer van de partij. De nieuweling is definitief Prada gedoopt. Het beestje is erg bereidwillig qua luisteren, wordt door moeders spelend opgevoed tot een pittige tante en heeft wat last van jaloezie. Aandacht delen is geen vanzelfsprekendheid. De energie waarmee het diertje z'n omgeving tegemoet treedt is aanstekelijk. Heerlijk.

 Weer een dag te tacklen. De niet-gemaakte wegstreeplijst krimpt. De hardnekkigste pijnpunten  komen in zicht. Ik ga me er vandaag (nog) niet tegenaan gooien. Het bezig zijn beperkt zich tot een permanente afweging van mogelijke alternatieven, het overzien van consequenties en het aftasten van mijn uiterste grenzen. Dat kan makkelijk tegelijk met andere, meer routineuze klussen of zoiets als spitten, waarbij het verstand ff aan de kant kan.

 Gewoon verder dus met de mix van huishoudelijke noodzakelijkheden en het opstarten van extra's. Tijd om de wasmachine aan het werk te zetten. Dan heb ik een paar uur om me over kogellagers en trappen in aanbouw te buigen voor ik vanmiddag de tuin verder te lijf ga.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten