zondag 23 april 2017

Afgesloten

 Tijdens de update van onderstaand bericht weigerde ineens het internet. Dan laat je Windows proberen het probleem te herstellen. Iets met een onbereikbare DNS-server. Gewoon geen contact dus. Je schakelt het modem uit en start het ding opnieuw op. Nog steeds geen contact. Een paar uur later bleek de bovengrondse kabel van Telecom langs de weg naar Coves gescheurd. Eerst viel me de hoeveelheid puin op die er gestort was. Mensen nivelleren zo hun velden of de toegang tot hun veld. In tweede instantie zag ik pas de slap hangende kabel. Bij de ingang via welke het puin het veld in was gereden, lag de kabel netjes opgerold aan de kant. Een heel dorp zonder (vast) telefoon, internet en wifi. Hoeveel mensen zouden er nog last van hebben gehad behalve ik?

 Nog steeds last van hebben, moet ik zeggen. Wat weekend en ik vraag me ook af of die lui, die de kabel hebben gebroken, de moeite hebben genomen om Telecom van de schade op de hoogte te stellen.

 Eén ding is zeker. Onverwachts afgesloten worden van het internet gooit een behoorlijk deel van mijn routines overhoop. Ja, d'r is ook nog zoiets als het mobiele netwerk. Dat werkt echter meer niet dan wel en als, op z'n boerenfluitjes. Lang leve het platteland.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten