zondag 16 april 2017

Paasdag

 Dat waren de eerste hardgekookt eieren voor de Pasen 2017. Een derde is vanochtend uitgedeeld aan buren en passerende kids. Een fractie is geconsumeerd. Waar de rest gaat blijven, zou ik niet weten. Ik zal het merken. Het gaat zeker weten niet allemaal door ons tweetjes gegeten worden. Dan mag de gisteren overleden oudste mens in haar leven behalve koekjes ook iets van 150.000 eieren gegeten hebben (3 bij het ontbijt en 2 voor het omelette met de lunch is in 100 van de 117 jaar en dik honderd dagen toch ruim 182.000. Met een ei meer in het omelette schiet ze zelfs over 200K.), me eenmaal per jaar volstoppen met hardgekookte eieren, lijkt me niet bevorderlijk voor mijn darmflora.

 Weer een verhaal in de trant van 2 borrels bij het ontbijt en een paar goede sigaren door de dag heen, als recept om oud te worden. Alles staat en valt met je genensetting en het uitblijven van ongelukken. Heb je dat geluk, dan haal je die 100 nog met sex, drugs & Rock 'n roll. Doe je het dan vegetarisch, sportief en stressvrij schrijf je er misschien nog een paar jaartjes extra bij. Zolang je een leven niet tweemaal op volstrekt andere wijze kunt leven, zal het antwoord op deze vraag altijd theoretisch blijven.

 Maar daar ben ik vandaag helemaal niet mee bezig geweest. Eigenlijk ben ik (vanmiddag) nergens mee bezig geweest. Ik heb gegeten, wat gedronken en een hoop Roemeens gekletst van het ene oor via het andere weer in het niets laten verdwijnen. Prachtig om te zien hoe mensen druk kunnen zijn, ja opleven als ze uren trivialiteiten over de bühne jagen en uiteindelijk in roddelen vervallen. Jammergenoeg was geen einder zichtbaar anders had ik daar genoegzaam naar getuurd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten