donderdag 13 april 2017

Eiig?

 De voorbereidingen voor de Pasen zijn begonnen. De kip zit in de pan met water wat de soep moet gaan worden. Het lam, de helft ervan, komt vanmiddag. Voorlopig dartelt het diertje nog rond. Wat en hoe dat gaat worden is me vooralsnog een raadsel. Een aantal van oorsprong Roemeense recepten bekeken. Het verschil met de Italiaanse of Franse aanpak is minimaal. Het is lamsbout, lamsschouder of ragout dan wel goulash. Resp. een hoop knoflook, rijkelijk saus of een berg peper.

 Het zal wel lukken. Niet het werk waar ik me zorgen over maak. Maak me sowieso geen zorgen. Vanmiddag eindelijk de uien in de grond stoppen, voordat het echt te laat is. En vervolgens ramen lappen. Tenminste, alhoewel, ach ja. Het zijn de buren niet, die daar problemen mee hebben, maar Mariana, die het via de buren probeert te spelen. Maar om de Pasen met tranen te bewateren, omdat de ramen niet gesopt zijn, is iets, wat ik, geloof ik, liever niet op mijn geweten heb. Alleen regen kan me nog redden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten