dinsdag 25 april 2017

Hanengekraai

 Nieuwe dag. Vroeg uit de veren. Prachtig weer. Geen verkeerd begin, zou je denken. Presentatie en werkelijkheid. Het messenslijpen is al begonnen, voordat ik het dekbed heb teruggeslagen. Geen tegenstander zo verbeten als jezelf. Boksen met je schaduw. Lucky Luke overtreffen. Dat is de doelsteling voor vandaag, nadat mijn ene al met bergen maken begon voor mijn ander in alle rust z'n ogen had kunnen opslaan.

 Er moet achterna gelopen, ingeslikt, aangepakt en afgeschreven worden. Het zal niet allemaal vandaag en ws ook niet morgen of overmorgen gebeuren, maar het is onoverkombaar. Ik kan er niet omheen, hoe graag ik die illusie ook in stand probeer te houden. Scherven ruimen. Oude scherven en nieuw, maar uitgebleven geluk.

 Zou het werken, als ik mezelf wijs weet te maken, dat het zeer ws de laatste keer is, dat ik vanwege dit soort zaken in de benen moet? Zou het? Zou het lukken? Mensen voor de gek houden is niet zo'n kunst. Dat geldt ook voor mij, als ik het lijdend voorwerp ben van derden. Maar van mezelf? Wat dan. Precies ... ik zal sneller, slimmer, slinkser, overtuigender en creatiever moeten zijn dan mezelf. Goeiemorgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten