vrijdag 21 april 2017

Langlaufen

 Of die lange wandeling er ooit van komt hangt in wijde zakken, maar de oefenkilometers doen goed. Als met alles wat ik doe, ontbreekt de regelmaat. Dat staat echter niet de gestage toename in de duur van de trainingen in de weg. Het beperkende element is de tijd. Ik zit nu op ruim 10 km. Dat zijn toch bijna twee uur, die dat kost. Ik wil binnenkort een dagafstand lopen. Dan spreekt je over 25-30 km. Iets van 5 uur, misschien meer, maar zonder pauze. Ik zou een beetje willen weten, wat ik werkelijk gemiddeld per uur kan halen zonder met een berg spierpijn opgezadeld te worden.

 Maar goed, bij al het gedoe over teveel te doen en te weinig tijd, kom je niet gauw op het idee om ff een uur of zes met geheel andere zaken bezig te zijn. Ik zal het woord 'verspilling' niet neerschrijven. Maar in tegenstelling tot andere zaken heb ik hier niet de neiging de boel maar voor me uit te schuiven. Sterker nog, het lopen bevalt me en niet zo'n beetje ook. Daar was ik ook niet bang voor.

 Het bezig zijn met kilometers maken is ook niet het probleem. Wat doorslaggevend gaat worden is of dan wel hoe ik de bagage ga meenemen, hoe het met het overnachten gaat, de 3 mndn zorg voor huis, tuin, honden en katten en waar Mariana past in dit verhaal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten