vrijdag 28 april 2017

Verrast

 De dame van de massage was aangenaam verrast. Dat je na een paar weken afwezigheid je toezegging nakomt, is hier geen gewoonte. Soortgelijke reacties heb ik al meerdere malen gehad. Mij is inmiddels uit ervaring ook duidelijk, dat toezeggingen geen garantie zijn voor de feitelijke invulling. Maar toch. Je zou bijna willen, dat mensen aan je neus zien, dat je wel tot je woord staat. Is dus niet zo.

 Erg vervelend als mensen zich niet aan hun woord houden. Altijd al gevonden en niet alleen hier meegemaakt, dat dat niet gebeurt. Het gebeurt hier alleen wat geregelder dan me van andere plekken bijstaat. Volgens mij al eens eerder over gehad. De onbetrouwbaarheid van afspraken is een obstakel voor fatsoenlijk functioneren hier ter plekke. Een onbetrouwbaatheid die twee kanten op werkt. Zowel van de aanbiedende als de accepterende kant.

 De kans dat de aanbieder geen uitvoerende aantreft op het overeengekomen moment is net zo groot als dat de potentieel uitvoerende bij aankomst ter plekke ziet, dat al een ander aan de slag is. Een beroerde basis, niet voor het doen wat gedaan moet worden, maar voor samenwerking in de toekomst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten