woensdag 19 april 2017

Parkeren

 Vorige week woensdag, in de zoektocht naar een parkeerplaats binnen loopafstand van de polikliniek, waar Mariana moest laten controleren of haar arm nou wel of niet gebroken was, de auto blijkbaar op een tamelijk onmogelijk cq erg foute plek neergezet. Met wat ik zo links en rechts aan parkeerwijzen zie, verbaast het me, dat er überhaupt zoiets als parkeerwachten bestaan. Ik zou een keer terug moeten gaan om te kijken, want mij staat zo niks bij wat me had moeten opvallen. Maar oké. Wegrijdend na me urenlang verwonderd te hebben over de chaos en wanorde op de afdeling orthopedie, zag ik iets wapperen onder de ruitenwisser. Klein maar onmiskenbaar een bon.

 Later aan tafel de inhoud bekeken. Fout parkeren, andere mogelijkheden waren er niet, plek, tijdstip, nummerbord van de auto, naam van de vlijtige diender en het vriendelijke verzoek om binnen 2 werkdagen langs te gaan bij het loket van de gemeentelijke politie in Sibiu. Dat kon dagelijks tussen 8 en 15 uur en vrijdags maar tot twaalven. Ik las dat een paar minuten voor drieën. Om nou enkel en alleen daar voor naar Sibiu te rijden leek me wat overdreven.

 Ondanks Mariana's verhaal over een verdubbeling van de boete, als ik niet binnen twee dagen zou betalen, heb ik het laten liggen tot vandaag. Op de bon stond geen bedrag of niks vermeld. Ik wilde dat wel ff zien. Mariana naar de achtergrond gedirigeerd, anders weet ik wel wat gebeurd. Mijn fout. Als ze geld willen, maken ze dat mij duidelijk. De oudere dame van dienst riep wat, terwijl ze mopperend van het loket terug liep naar haar bureau en een jonge dame met on-Roemeense Engels vaardigheden kwam me uitleggen hoe het werkt.

 Ik moest dus eerst een soort aanvraag invullen alvorens ik over een paar weken het verbaal toegestuurd zou krijgen. Oké. Vanaf dat moment gold ook het verhaal over snel en minder of later en meer betalen. Wat zou gebeurd zijn, als ik die oproep genegeerd had?? Ook gingen er twee punten van mijn rijbewijs af. Ik moest bijna lachen. Zeker weten? Ja, ja allemaal Europees, dus ook van Franse rijbewijzen trokken zij punten af. Ik heb dat maar laten zitten. Maar als ik ooit ergens mijn kop voor zou moeten verwedden dan zou dit een goeie zijn. Dit is volkomen bullshit. Zou Europa vast willen, geloof ik graag, maar dat dat zo werkt ..... de kans dat de kerstman bestaat is groter.

 Update (09-10-2018): Nooit meer wat van gehoord.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten