dinsdag 11 april 2017

Kingsize

 De eerste nacht doorgebracht in een waarlijk koninklijk geworden slaapkamer. Als een beetje koning heden ten dage nog steeds last van pompeuse smaakafwijkingen heeft. Was het fluweel rood ipv groen en geelachtig geweest, zou je je in een bordeel wanen. Dat is tenminste wat ik me erbij voorstel. Een klassiek Franse restaurantinrichting van de duurdere soort, maar dan met bed ipv eettafels. Wat nog mist zijn kroonluchters, zwaar geornamenteerde spiegels en linkse en rechts wat van die bolle barokke engeltjes. Goudkleurig wel te verstaan.

 Van al dat gaat er mooi niks komen. De overdaad is al zo overweldigend, dat het bij binnenkomst in eerste instantie beklemt. Vervolgens valt je mond open en dan kun je moeilijk anders dan constateren, dat het zo extreem is, dat het haast weer iets heeft, zelfs bijna subtiel is. Hoe onmogelijk dat ook klinkt.

 De alles overdonderende finishing touch van Mariana. Van Bouvrie in het groen naar Barok door een beetje vensterbekleding, maar dan ook voor de glazen deuren naar de badkamer en op de muur aan het hoofdeinde van het bed. Smaak .... Voor als er over niets anders meer te twisten valt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten