vrijdag 21 april 2017

Eirijk

 Da's mooi gedaan. Huzarensalade of hoe je het ook wilt noemen. Weer 8 eieren minder. Nog 22 te gaan. Nu had ik eigenlijk bij moeten houden hoeveel van de 150 zijn weggeven. Een significant aantal maar niet meer dan 100, schat ik zo in. Betekent toch, dat we (en mn niet ik) sinds zondag iets van 30 eieren soldaat hebben gemaakt. Meer zelfs als ik zo globaal probeer terug te tellen. Zo meteen nog een paar in de kippenragout met champignons en courgettes en dan komen mij de eieren aan de oren naar buiten. Volgend jaar een wat normaler aantal en dus op tijd zorgen voor minder kippen.

 Die eierstroom is natuurlijk niet op eerste Paasdag opgedroogd. Inmiddels liggen er weer enige tientallen verse eieren te wachten op een afnemer en/of gerecht. Beter het probleem bij de wortel aanpakken en veel kippensoep maken en andersoortige kipgerechten. Waarom is het kippensoep? Er zit toch echt maar één kip per keer in. Maar dat terzijde.

 De eerste kloek zit al op haar eieren en er zullen er nog een paar volgen. Iedere keer iets van 10-12 kuikens en met een beetje pech uiteindelijk 8 nieuwe kippen en/of hanen. Dat keer 4 of 5 en je komt nauwelijks aan het eten van ander vlees toe. Zien of het Mariana aan haar hoofd te peuteren is. Het is als 100+ tomatenplanten zetten voor het maken van sap en puree. De tomatensap van twee jaar geleden staat er nog en de enige die wat gedronken heeft, ben ik. Rare mentaliteit, de bewuste produktie van overdaad. Zonder verkoopactiviteit is het gewoon onzin. Zonde van geld, tijd en moeite.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten