woensdag 9 mei 2018

Woordkunst

 De laatste keer is alweer een paar mndn geleden, maar net bij het opstarten van het blog was het d'r weer. De gedachte waar ik eigenlijk mee bezig ben, waar alles en mn het blog op slaat en meer van dat naar het existentiële neigende geneuzel. Is niet alles wat 'leuk' overstijgt qua gedachtediepte volkomen overbodig? Is er meer? Niet bij mij en ik ben zo vrij om dat te generaliseren. Je kunt met de invulling van het woordje bovendien een hoop kanten op. Als je je te blubber werken leuk vindt, moet je het vooral niet laten. Het alleen niet als de norm aan 'leuk' opdringen.

 Wat is het dan wel?

 Voorstellen: amusant, dolletjes, enig, geinig, grappig, lollig, mieters, snoezig, moppig, olijk, vrolijk, tof, vermakelijk, aangenaam, fijn, gezellig, plezierig, prettig, aantrekkelijk, charmant, flatteus, knap, aardig, lekker en mooi.

 Het meeste van de voorstellen is me te popi. Voor mij is 'prettig' en 'aangenaam' voldoende met misschien een vleugje 'aantrekkelijk' (aanlokkelijk, verleidelijk) en/of 'lekker'.

 Het 'aangenaam' dan in de betekenis van 'behaaglijk, comfortabel, genoeglijk, weldadig' en het 'prettig' in dezelfde orden van grootte met als extra 'sympathiek'. Hoe krijg ik het spitten daar nou ingeluld? 'Afzien' hoort ook ergens thuis in mijn meer persoonlijke rijtje. En dat in de betekenis van 'lijden'. Toch iets van masochisme onder de leden..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten