donderdag 10 mei 2018

Afwisselend

 Lange dag in de tuin vandaag. Gelukt dus, mag ik wel zeggen. Het aantal vierkante meters valt een beetje tegen, maar het principe doet goed. Sta er versteld van hoe verschillend de grond kan zijn binnen slecht een paar meter afstand. Een gevolg van de bouwwerkzaamheden van een paar jaar geleden? Die zompige klei van de afgelopen paar dagen lijkt me origineler dan de zandzooi van vanmiddag, Een mix graag als het kan en dan met een kwak organisch spul erbij. Enig nadeel is, dat het wortelonkruid zich dan nog makkelijker een weg baant. Je het echter ook makkelijker kunt verwijderen. Een emmer per voer van zo'n 2,5 meter. Zo'n ovale muurverfemmer van, wat zal het zijn, 10 of 12 ltr?

 Akkerdistel, Kweek en/of gladde Witbol, Brandnetel, Haagwinde en Zilverschoon. Gelukkig geen Heermoes of Zevenblad. Daarvoor wel weer Smeerwortel. Moeilijk voorstelbaar de hoeveelheid wortelzooi die, naast het toch al ruime aanbod aan onkruiden, in de grond zit. En dat blijft natuurlijk niet beperkt tot de 20 à 30 centimter, die je met spitten omwerkt. Vechten tegen de bierkaai? Dweilen met de kraan open? Geen idee, daarvoor zou ik consequenter en langer bezig moeten zijn.

 Ik denk de aanhouder wint. De vrg is alleen of de aanhouder daar de tijd voor krijgt. Voor vandaag was het voldoende. Morgen ziet de tuin er geheel anders uit. Dan zie je weer iets van dat, waarvoor je het doet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten