zaterdag 12 mei 2018

Afwachten

 De meest enthousiaste pup heeft ineens niet zoveel te missen. Da's nie goed. Ik had gisteren al zo'n idee, maar in het speelkwartiertje was verder niks aan haar te merken. Het kan natuurlijk vanalles zijn, en hoeft niet direct dodelijk te wezen, maar het is oppassen geblazen en bij zo'n wurmpie lijkt het allemaal net iets erger. Om te beginnen maar uit het hok gehaald. Mocht het besmettelijk zijn, heeft dat ws niet zoveel zin meer. Om een oogje in het zeil te houden echter wel. Bovendien is het wat warmer. Natuurlijk is het weer weekeinde. Het zal een keer niet zo zijn.

 Zal er vandaag niet de hele tijd bij kunnen zijn, al heb ik niet, nog niet de indruk, dat een tocht naar de dierenarts een beter idee zou zijn. Het is bloemendag vandaag. Een 'festival de flori' staat op het programma. Al meer dan een week dondert de reclame uit de radio, als we in de auto zitten. Altijd weer direct na die voor Mama Mia! in het Sala Palatului in Boekarest. Vast een bandje.

 Of het in Avrig op het terrein van het Palatul Brukenthal net zo druk zal zijn als het in Boekarest voor de concertzaal was, toen ik daar rondliep in het kader van mijn paspoortverlenging, denk ik haast zeker te kunnen betwijfelen. Het is een dorpje aan de grote weg van Sibiu naar Fagaras/Brasov. Niks bijzonders behalve het kasteel, een zomeroptrekje van formaat van een telg uit het Brukenthal-geslacht ergens in 17-en-nog-wat. Na verloedering in de communistische periode zijn ze onlangs begonnen de boel en dan mn de tuin cq het park en daar in staande gebouwen in de oude glorie te herstellen. Geen verkeerde plek om een zondag- of zaterdagmiddag rond te hangen. Nu hopen, dat het hele festival niet beperkt blijft tot 2 of 3 bloemenkraampjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten