maandag 7 mei 2018

Slapstick

 Over tien minuten zou de politie komen, werd me verzekerd bij de terugkeer van de avondronde met de honden. Dat is nu ruim drie uur geleden. Wat denk die man? Dat ik ineens aan zijn onzinnige eisen toegeef, omdat mogelijkerwijs een agent eens komt kijken, wat er allemaal aan de hand is in dit dorp?

 Hij maakt er wel werk van de laatste dagen om me steeds weer aan het begin van zijn zogenaamde privéweg in de weg te staan, als ik er omhoog wil met de honden. 's Avonds wel te verstaan. Het feit, dat ik inmiddels later met de ronde begin, heeft ons op ramkoers gelegd. 's Ochtends staat hij ws in de bar om zijn vrouw een kalme start van de dag te gunnen. Vandaag stond hij er met zeist en drietand. Een Neptunus op het droge. Het oogt gevaarlijk. En naar de honden toe zie ik 'm tot alles, wat je niet wil weten, in staat, maar voor mij deinst hij al terug, als ik alleen al een stap in zijn richting maak.

 De goeie man heeft zich zo blind in die toestand vastgebeten, dat hij in deze geen feeling meer heeft met waar het nu eigenlijk om gaat of ging. Ik kan de hele voorgeschiedenis gaan aanhalen, is me teveel werk, maar in feite doe ik nu, wat hij me zelf heeft geadviseerd. Blijkbaar heeft hij daar spijt van of is vanwege een andere reden van gedachte veranderd. Om de drollen van de honden, daar ging het om, kan het niet meer gaan. Ik hou mijn dames netjes aan de lijn tot voorbij zijn graslanden, die hij maait voor zijn vee en waarin hondendrollen schijnbaar een probleem zijn. Die discussie ben ik nooit aangegaan. Kleine moeite, gewoon doorlopen.

 Maar ja, ze zitten niet allemaal aan de lijn. Dus 3 of 4 afhankelijk van de dag gebruiken zijn grasvelden alsnog, maar zeker niet regelmatig, om hun darmeninhoud te droppen. Alleen een hekwerk biedt hier enige zekerheid. Bovendien gooit hij met regelmaat dingen achter zijn schuur op de mesthoop, die voor honden aantrekkelijk zijn. Ook hier weer .... als je die vreemde honden niet wilt, moet je dat niet doen of het omheinen. Maar hier/op het Transilvanische platteland neem je je eigen verantwoordelijkheid niet, hier verbiedt je anderen waar jezelf te lui voor bent om het fatsoenlijk te regelen. Daarin staat deze meneer zeker niet in zijn eentje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten