vrijdag 11 mei 2018

Food

 Een groentesoep als lunch. Je zou denken, de ingrdiënten heb ik op de markt vergaard. Nee dus, dan was het een magere soep geworden. Zelfs voor een groentenversie. Meer planten dan groenten in het aanbod op de food-afdeling. Het ondergeschikte deel van de markt. Het overgrote deel zijn kleren en schoenen. En dan is er een kleine hoekje met lokale producenten. daar zou ik meer mee moeten en heb ik weer niet gedaan.

 Ik vergeet nou ff dat er ook kaas aangeboden wordt, mn een soort fèta-achtig spul. Echte kaas kunnen ze hier schijnbaar niet maken. Misschien een idee voor ons? Als Mariana's post-pensioen bezigheid?? Al een keer een kleine poging ondernomen, maar daarvan is het grootste deel na meer dan een jaar in de vuilnisbak verdwenen. Het was meer als indruk bedoeld om te zien wat mogelijk is en hoe oud het kan worden. In feite was het resultaat, ook na het rijpen niet verkeerd. Je moet het dan wel eten en zo met z'n tweetjes is het dan snel teveel. Hetzelfde geldt voor broodbakken, taarten, wecken, jam, chutney's, etc. Heerlijk om te doen, maar zonde als er weer een deel van weggemieterd moet worden. En al het werk voor twee potjes of een halfje wit is het ook niet echt.

 Over een paar weken begint voor de groenten het echte marktseizoen en als dan in juli/augustus/september het fruit erbij komt is het een waar walhalla voor keuken/kookliefhebbers. Mn dan de Piata Cibin in Sibiu en daar dan weer de hoek met de zigneuners, oude vrouwtjes en andere onvrijwillige mico-ondernemers. Ik heb er niet de tijd voor, die ik ervoor zou willen hebben. Toch dat restaurant maar?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten