donderdag 31 mei 2018

Onnavolgbaar

 Ff spuien. Half elf. 's Avonds. Komt iemand terug van de kapper. Geknipt. Geverfd. Gelakt en weet ik wat nog meer. Opgedoft, dus. En dat moet gecomplimenteerd worden. Natuurlijk. Voor wat? De koe moet nog gemolken worden en daarna is het zeker weten linea recta via het bad het bed in. Enige voorstellingsvermogen? Hoe ziet dat er over een uur of 9 uit? Nou, niet dus.

 Het feest, waarvoor deze heisa (oa) bedoeld is, is pas op zaterdagavond. Ok, morgenmiddag is er ook al iets, waarvoor dat beetje extra aandacht aan het uiterlijk ingezet kan worden. Maar ook dat werkt niet na een nacht slaap. Tenzij je rechtop blijft zitten en je hoofd nergens tegenaan legt. In een kapperszaak kunnen ze ieder model in je haar spuiten. De vrg is, waar je de volgende ochtend zelf toe in staat bent. Nou, wat zal ik zeggen, het heeft dan vaak iets abstrakts, soms iets punkerigs en voor de rest vooral iets overbodigs en verspillerigs.

 Zaterdag moet dat model sowieso weer opnieuw in de steigers gezet worden. Waarom dan nu niet alleen verven en indien gewenst knippen en zaterdag verder zien? Is vast een geslachtsgerelateerde denktoestand. 'Genderspecifiek' zou je het vandaag de dag moeten noemen, denk ik. Maakt het er niet minder overbodig op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten