vrijdag 11 mei 2018

Olie

 Markt was gezellig. Mn de bar alias Bodega. Jammer dat ik mijn foon niet bij me had. Dan zit ik rustiger. Geeft me het gevoel, dat ik er met reden zit, ik niet weggekeken kan worden. Zou niet weten, wie dat zou moeten doen, maar het idee, hè!

 Ruim voor twaalven aan de drank. Dat gebeurt bepaald niet met regelmaat. Heeft het trouwens nooit gedaan. Ook in Frankrijk niet, al was je een uitzondering, als je aan de koffie ging. Helaas had de man geen donkerbruin bier meer in z'n koeling staan. Meer zin in smaak dan dorst. Dus maar voor de normale versie gegaan. Ik pak dan Timisoreana. Vraag me niet waarom. Het is me ooit voor mijn neus gezet en ik ben erbij gebleven. Geen Ursus, geen Ciuc, geen Silva, geen Bergenbier en wat er allemaal nog te krijgen is. Het is zeker niet, omdat het op Grolsch lijkt. Het is zoet, Grolsch heeft iets bitters. En als je me nou vrgt, waarom ik Grolsch drink, dan weet ik niet of het vanwege de fles of vanwege de smaak is.

 Links en recht de diverse andere halve ltrs op de tafels. Enkel en alleen mannen aanwezig. Merendeel oud, ik bedoel mijn leeftijd ws maar meer versleten cq doorleeft. Knoestige handen, verrimpelde koppen. Maar of het de helft is, die aan het bier zit, betwijfel ik. De rest heeft van die Fransse landwijnglaasjes vol goedkope sterke drank. Natuurlijk 100 cc. Minder dan ben je een mietje.

 Zit je daar rustig mee. Zeg een halfuur, net als ik met mijn bier, en blijft het daarbij, is het te verkopen als een aperitief. Maar bij sommige lijkt het wel een dorstlesser. Zoals bij de opvallend netjes gekleedde man, die in de tijd dat ik er zat wel 3 of 4 keer naar binnen is gekomen om zijn glas te laten bijvullen. Zoveel sterke drank in zo'n korte tijd verdraagt volgens mij alleen een notoire alcoholist en dat was ie duidelijk niet. Hij begon bij ieder ronde een gesprek met iemand aan een tafel dicht bij de bar en was op het laatste de man de hele tijd aan het zoenen. Nu doen mannen dat hier wel vaker, maar niet zoveel. Zijn vrouw, een struise dame in een lichte groene legging probeerde hem naar buiten te krijgen, maar de man wimpelde dat steeds geïrriteerder af, totdat iemand in het gezelschap zei dat ie naar z'n 'casa' moest en toen slalomde hij gedwee de tent uit. Markt, eenmaal per week. Bloementjes buiten zetten .....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten