dinsdag 15 mei 2018

Uitzwaaien

 Ga ik het vandaag ook over Anne Frank Hebben? Bij deze dus, maar verder niet. De meest overschatte puber in de laatste 100 jaar. Je ziet maar weer, er zijn legio andere voorbeelden, wil je beroemd worden zonder iets specials te doen, moet je jong sterven. Dat laatste is natuurlijk lullig als je er zelf niet voor kiest. Bovendien is het ook weer geen garantie. Er zijn genoeg jong en onvrijwillig gestorvene, die de cult-status zijn misgelopen.

 Maar genoeg woorden aan dit feitje gewijd. Feiten en weetjes die minder en minder mijn bühne zullen passeren. De VK scroll ik al nauwelijks meer. Nu.nl was altijd al een extraatje, ik kijk er nu iets regelmatiger naar, maar een vervanging is het niet. GeenStijl is Hors Categorie en telt hier niet mee. Andere alternatieven heb ik tot op heden niet gevonden. Hier gaat iets afsterven en niet vervangen worden.

 Misschien wordt mijn leven wel een stuk rustiger, prettiger, aangenamer en wie weet zelfs leuker, als ik de actualiteit niet meer probeer te volgen. Al die meningen, invullingen, geweldsgeilheid, economisch geneuzel en het steeds maar terugkerend gemierenneuk over gezondheid en ziektekansen. Ja, politiek noem ik niet eens, want dat volg ik al jaren nauwelijks meer. Narcisme, nepotisme, hypocrisie, zelfverrijking, arrogantie ..... ik krijg er geen goed woord bij bedacht. En sport, ach, wat zal ik zeggen, als je het leuk vindt, moet je het doen en er verder vooral niemand mee lastig vallen. Hoe iets kan insluipen en uiteindelijk toch op z'n nummer gezet wordt. Een van de weinige afscheids in de laatste jaren, waar ik geen enkel moeite mee lijk te hebben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten