zaterdag 5 mei 2018

Vasthouden

 Goed twee uur en dat was het weer voor de tuin vandaag. Dat ging minder soepel dan gisteren, maar bezig is bezig. Iedere dag een paar uur cq een paar vierkante meter is oké. Meer is meegenomen. Alleen wel ièdere dag. Dat beetje discipline zou ik op moeten kunnen brengen. Het is de tijd, die ook het onderhoud van de tuin kost, àls je er dagelijks in aan de slag gaat ipv weken niks doen en dan weer door een oerwoud aan onkruid moeten ploegen. Heb goede hoop, dat dat dit jaar beter gaat dan vorige zomer.

 Doordat het eerste deel van de tuin nu als opslagplek voor de zooi uit de schuur dient, ben ik bezig in het deel van de tuin, waar ik vorige jaren niet aan toe ben gekomen. Wat vorig jaar perceel 8 zou zijn geweest (ik ben blijven steken bij 6) is nu het twee stukje, wat ik aanpak. Kortom in het deel gekomen, dat al jaren niet meer bewerkt is. Moeilijker spitten, zeker bij de huidige zonnige omstandigheden maar erg dankbaar resultaat score. Al is het maar 2m2 per dag.

 Mocht ik de hele tuin ooit bewerkt krijgen, dan zou dat 16-17 perceeltjes opleveren. Daar ben ik voorlopig nog niet aan toe. Ik zou dit jaar, als ik de voor opslag gebruikte delen meetel, op 9 à 10 stukjes kunnen komen. 'Kunnen' in alle redelijkheid. Alles kan ook, maar zie ik me zeker niet doen. Wat een gelul eigenlijk. Hoppa, zwembad aanpakken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten