zondag 27 mei 2018

Vrij!!

 08:30, Eerste Pinksterdag (orthodox). Heerlijk gewandeld. Koffie in de hand en de ochtendzon (irritant) in mijn ogen. Zes enthousiast dollende pups in het zicht. Ff niks te wensen, behalve een zonnebril, maar die heb ik niet omdat ik daar een hekel aan heb. Genieten voor zolang het duurt. Het wensen komt vanzelf weer om de hoek kijken. Maar niet vandaag. Vandaag niks nie wat in de verste verte ook maar de schijn van verplichting op zich zou kunnen laden.

 Geen kerkelijke aanleiding. Orthodox of Rooms-katholiek, het zal me beide aan mijn reet roesten. Hard gewerkt of in elk geval druk bezig geweest, een hoop gedaan en nog redelijk probleemloos ook. Daar mag wel wat tegenover staan, dacht ik zo. Iets lekkers ergens op een mooie plek aan een chic gedekte tafel, met zorg bereid en met liefde opgediend. Zoiets als de Moulin de la Gorce in La Roche-l'Abeille of desnoods La Table de la Moulin, de wat minder pretentieuze dependance in hetzelfde dorp of Les Frères Charbonnel in Brantôme met uitzicht over de dorpbeeldbepalende rivier.

 Het is jammer, dat ze hier minder van dat soort feestplekken hebben en/of ik ze (nog) niet weet te vinden. Michelin komt hier niet verder dan een groene gids en in die opsomming van kerken en andere oud spul ben ik ook hier niet geïnteresseerd. Zien waar we vandaag terecht komen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten