donderdag 31 mei 2018

Ordnung!

 De rust gehad om van de invallende avond te genieten. Spelende pups en teruggehouden tegenzin bij het wederom schoonmaken en opruimen van gereedschap van mij, dat gebruikt is door de werkers. Als het mijn ploeg zou zijn, zou ik ze als een van de eerste routines bijbrengen, dat ze aan het eind van de werkdag best een halfuur als soort van uitlooptijd mogen gebruiken, maar in die tijd dan wel ff graag het gereedschap schoonmaken en netjes, dwz droog wegleggen.

 Nu ligt alles links en rechts meer maar vooral minder opgeruimd te liggen. Regent het vannacht wordt alles zeiknat. Voordeel zou kunnen zijn, dat het spul schoon, zal wel niet lukken, maar wel schoner spoelt, dan ze het hebben neergekwakt. Nu moeten ze dat met eigen, ik bedoel door hun baas gekochte gereedschap zelf weten of met de baas uitvechten, maar mijn spul wil ik schoongemaakt en opgeruimd zien en anders met je vingers er van afblijven.

 Het is sowieso van de gekke, dat ons gereedschap nodig is om het werk (fatsoenlijk) te kunnen doen. Als je het gereedschap niet hebt, moet je niet aan de klus beginnen. Neem de kruiwagens, net een paar weken geleden gekocht. Kost 'niks', maar je moet er ook geen zware vrachten mee gaan vervoeren. Dat gecombineerd met hun schoonmaakkwaliteiten maar direct gezegd, dat ze die dingen wel kunnen gebruiken, maar niet om beton te storten. Wat doen ze vandaag .... precies; betonstorten. Dan komt in tweede instantie de mededeling, dat ik nwe kruiwagens krijg.

 Wat is daar de gein van? Waarom niet direct zelf regelen? Ik heb hier al zeker een tiental kruiwagens ter ziele zien gaan. Het laatste geraamte is net voor deze verbouwing als oud ijzer meegenomen door een stel zigeunerdorpgenoten.

 Het zijn de bekende potentiële ergernissen. Gelukkig kan ik het ogenschijnlijk beter hanteren. Maar we hebben nog wel een paar mndn te gaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten