zondag 27 mei 2018

Dromerig

 In Frankrijk was het een aangenamere dag geweest op het culinaire vlak. Het zij zo. Verder weinig opzienbares te melden. Médias was de verkeerde keuze. De gewenste plek was in beslag genomen door een of ander familiefeest. Nare gewoonte om daar aan toe te geven, als je er geen aparte zaal voor hebt, en het Traube etablissement had al iets twijfelachtigs en dat worrdt er niet beter op. Volgens mij weten ze daar niet wat ze willen. Het moet betere tijden hebben gekend. Toevallig even opzoek geweest naar de 'Zomertuin' die aangegeven staat. Prachtige plek. Grote bomen. Overdekt zitgedeelte en een zee van ruimte in het midden. Muziek? Dans? Moeilijk te zeggen, wanneer daar voor het laatste iets is gebeurd. Het zag er in elk geval niet naar uit dat ze het ergens de komende tijd gaan gebruiken. Ws geldt voor het hotel-gedeelte hetzelfde.

 Het restaurant gedeelte was nu ook fysiek van de rest afgescheiden. Verhuurd aan derden? Waar maak ik me druk om? Het eten was conform de menukaart weinig fantasierijk, niet verkeerd maar vooral ook niks bijzonders. Daar doet Sighisoara het stukken beter met Joseph T., direct op de voet gevolgd door Casa Kraus. Plekken waar het tafelen niet primair op het vullen van een lege maag is gericht. In Sibiu zou ik het niet echt weten. Daar zijn meerdere goede eetgelegenheden maar met de nadruk op de eerste lettergreep. Wie biedt meer? Jules? Misschien. Of Old Lisbon? Kantje. Randje.

 Médias mist flair. Het publiek (ik had 'volk' willen schrijven) wat er rondloopt mist klasse. Kun je dat zo zeggen? Ja, dat kan ik. Nu wordt 'klasse' hier al snel verward met protserigheid maar nu bedoel ik wat ze tegenwoordig met 'Tokkies' aanduiden. Trainingspakken en dat nog iets meer en erger dan je het hier overal al ziet, leggings die vetrollen accentueren ipv camoufleren, blote buiken mn bij mannen en monden die ook gesloten nauwelijks de gebrekkig toestand weten te verhullen, waarin het gebit verkeert. Meer braadworst of hier mititei met friet of brood en een halve liter bier dan een glas sprankelende prosecco voorafgaande aan een zeewolfcarpaccio met schijfjes gemarineerde limoen en een koel glas witte Meursault. En dan zijn ze in Sighisoara misschien verder maar zover ook weer niet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten