donderdag 4 augustus 2016

Typerend

 Bizar familietrekje? Broer van Mariana moet naar Sibiu voor een examen, krijgt onderweg een lekke band en natuurlijk de zenuwen, zo hij die niet al had. Weet op andere manier in Sibiu te komen en belt of Mariana hem wil helpen. Al snel blijkt, dat je dat laatste wel tussen aanhalingstekens mag plaatsen. Of Mariana ff het wiel met de lekke band wilde verwisselen tegen haar thuiskommertje, zodat hij later op de dag weer normaal huiswaarts kon rijden. Auto ongeveer op de helft van de weg naar Sibiu.

 Geloof het of niet, ipv dat Mariana hem vraagt of hij wel goed bij zijn hoofd is, zegt ze toe te 'helpen' zonder überhaupt een idee te hebben wat precies moet gebeuren of de kracht te hebben om het gevraagde werk te verrichten. Hier laat iemand zich voor de kar van een ander spannen. Rare toestand. Net zoiets als hij van Agnita naar Coves komt met de auto om met de tractor op het land te werken en Mariana dan van Coves naar Agnita en terug moet om diesel voor de tractor te regelen. Ongeacht wie dat uiteindelijk moet betalen, wat nog een heel ander verhaal is, lijkt me dat dat een stuk efficiënter kan met een hoop kilometers minder.

 Je hebt mensen, die te goed zijn voor deze wereld en je hebt mensen, die daar misbruik van maken. Vreemd genoeg zie ik hem zoiets nou nooit aan zijn vrouw vragen. Andersom gebeurt dat weer wel. Maar nu wordt het echt roddelen en dat staat me tegen. Jammer, want ik zou er een blog mee kunnen vullen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten