vrijdag 5 augustus 2016

Inpassen

 Gisteren is met het dak begonnen. Het heeft een paar uur geklets en in mijn ogen onnodig moeilijk doen gekost. De muren van het huisje maken aan de kopse kant, de straatkant geen rechte hoeken met elkaar. De voorgevel staat kortom schuin op de zijmuren. Bovendien grenst de linkerkant (vanaf de straat bekeken) aan de muur waarin de toegangspoort hangt. Op die muur is een smalle dakconstructie gemaakt.

 Allemaal geen enkel probleem als de oude situatie exact gekopieerd was. De nieuwe oudbouw is echter een stukje hoger. Hierdoor moet het dakje op de poortmuur aangesloten worden in/op het dak van het huisje. Situatie is al mndn bekend, maar daar wordt dan dus niet over nagedacht tot op het laatste ogenblik. Een manier van doen, die hier eerder regel is dan uitzondering.

 Iedereen was het er al snel over eens, dat dan dus maar een stuk van de poortmuur opgeofferd moest worden. Constructief het makkelijkst (belangrijk!), misschien ook wel het best, maar visueel een dikke misser. De poortmuur krijgt een rare kant, symmetrie wordt verstoord, etc. Voorgesteld om er als een schoorsteen omheen te werken. Daarna is men aan de slag gegaan.

 Heb me na een nacht slaap vanochtend bedacht, dat de beste oplossing uit een combinatie bestaat. Muur deels afbreken, muurbalk voor het dak leggen, poortmuur herstellen en daken in elkaar vervlechten. Zien of dat nog kan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten