maandag 29 augustus 2016

Bijkleuren

 Het grauwe grijs krijgt het begin van kleur. De keuken is voor een deel opgeruimd, afwas gedaan, onderwijl muziek geluisterd, de hoofdstraat in de gaten gehouden net als de werkers op het dak en mijn gedachten de vrije loop gelaten in de hoop, dat er iets van activiteit merkbaar zou worden. Vooralsnog ijdele hoop. Veel verder dan dat het me opviel, dat ik nauwgezet de activiteiten van mijn dorpsgenoten in de gaten hield, ben ik niet gekomen.

 De muziek deed/doet goed. Weinig bijzonders, vooral dat wat door de recensent van de Volkskrant zo de hemel in geprezen werd, dat ik dacht, dat ik het luisteren wel kon overslaan, maar toch. De nieuwste van Radio Head. Net niet erg genoeg om de cd te verwisselen, maar waar ik dat enthousiasme vandaan moet halen, is me een raadsel.

 Daarentegen viel een cd met zigeunermuziek niks tegen. Nog steeds niet de gewenste melancholische vioolmuziek, maar ook niet de zenuwachtige up-tempo versie, die je meestal te horen krijgt. We blijven zoeken, al zal een cd vol waarschijnlijk een fictie blijven. Kortom de dag had stukken slechter gekund. Nu rustig de avond in.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten