zondag 7 augustus 2016

Eruptie

 "Sorry." Een van de meest betekenisloze èn zinloze woorden, die er bestaan. Wat moest gebeuren is niet gedaan, tijdens het wachten heb je wortel geschoten, je krijgt wat je niet wilt hebben, scherven schijnen geluk te brengen, maar het ding is niet meer en behalve etc. is verbruikt, wat niet voor gebruik bedoeld was. In alle gevallen sta je dus met lege handen. De verloren tijd, het stuk gegane iets, maakt niet uit wat en hoe, één ding is zeker "Sorry" brengt het niet terug. "Sorry" is slikken. Iets goedkopers dan "Sorry" bestaat niet.

 Oeps, daar gaat het servies. "Sorry." Knal, dat was de tot net schadevrije auto. "Sorry." Klets, dat was de champagne. Zonde maar vervangbaar. "Sorry." Maar dat vervangbare geldt helaas niet voor alles, waar een "Sorry" tegenover wordt gezet. Ik heb een schijthekel aan het gemak, waarmee gedacht wordt, dat je de boel met een zg oprecht "Sorry" recht kunt trekken.

 Maar het kan nog erger. De "Sorry"-zeggers hebben met regelmaat nog het lef om je te vertellen, dat het zo erg toch niet was. Dat het maar blikschade is, het maar een glas was, het misschien een mooie gelegenheid is om een nieuwe servies te kopen, etc. Opblazen moet je die lui. Ledemaat voor ledemaat, steeds weer gevolgd door een "Sorry"!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten