zaterdag 13 augustus 2016

Stimuleren

  Ons steentje bijgedragen aan het reanimeren van de Franse economie, mocht dat überhaupt nog mogelijk zijn. Maar nu geen Europese perikelen aub. Als je iets gerust aan Mariana kunt overlaten, is dat het stimuleren van de economie. Gisteren al begonnen, moest vandaag iets geshowd worden, waarvan de prijs gisteren de centen in haar beurs oversteeg. Je zag de verkoopsters al glunderen toen we binnen stapten en denken "Die gaan we leeg trekken".

 Prachtig rode stof. Het model, ach, een jurk is een jurk en als ie niet zit als een aardappelzak, lijkt me, dat er weinig mis mee is. En dit zat meer 'gegoten'. De jurk bleek slechts de helft van een ensemble, dus ook het jasje erbij. Om beter te kunnen zien of het wel goed past, moet je natuurlijk niet op sandalen staan. Dus voor het passen ff een paar schoenen met een hakje aangereikt. Het eerste paar wilde niet zo lekker passen. Nou, ze hadden natuurlijk een alternatief. Zo bezig zijnde verdwijnt het feit in de nevelen, dat thuis nog tig paar schoenen 'met een hakje' staan te niksen. Ergens wordt, wat als steuntje bij de keuze van de jurk was bedoeld, dan een aparte bezigheid: schoenen passen.

 Schoenen moeten vooral goed zitten en als ze dat doen, kun je ze maar beter kopen, want zo vaak komt dat bij vrouwenvoeten en 'schoenen met een hakje' niet voor. Dus op de grote hoop erbij. De poging om nog een handtas te slijten, liep gelukkig spaak anders had ik een stokje voor de kitscherige meuk moet steken. Moest het shoppen nog beginnen was de kaart al bijna leeggetrokken. Dat werd veel kijken en weinig kopen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten