donderdag 18 augustus 2016

Kleintjes

 De nacht weer in eigen bed. Ik ga het bed en zg. eigen huis niet lopen ophemelen. Aan het bed ben ik nog aan het wennen en dat 'eigen' van het eigen huis, daar valt nog een hoop op af te dingen. Neemt niet weg, dat het ontwaken vanochtend aangenamer was, dan de afgelopen dagen in het kippenhok, dat ze hotel durven te noemen. Zelf het geblaf van de honden om een uur of zes deed daar geen afbreuk aan.

 Het hotelding lag op een aardige plek, maar daar is alles mee gezegd. Place Denis Dussoubs. Lekker vol gestouwd met terrassen. Mn dat van Le Paris heeft een vlotte service, keuken open van 12-24 en de eerste koffie vanaf 10:00. Kwam mooi overeen met het sluiten van de ontbijtruimte in het hotel. De rest van het centrum is vanaf daar makkelijk te voet te bestrijken. Nu stelt dat centrum van Limoges qua omvang niet zo heel veel voor. Nee, ik ga niet katten. Is gewoon een feit.

 Een paar steile winkelstraten, een tweetal plekken met middeleeuwse huizenbouw waarvan eentje bij de cathedraal, een jarenzestig plein met carousel en naar het schijnt een aantal musea. Te klein voor die toeristische op- en afstap dubbeldekkers, die je ziet in Barcelona of Parijs, maar met een toeristentreintje. Alles klein en overzichtelijk, zoals de hotelkamer, zeg maar. Al kan ik het bij een stad best waarderen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten