dinsdag 30 augustus 2016

Lichter

 De weersvoorspelling zit er nog zit steeds niet naast. Weer een prachtige dag. Het dak vordert gestaag. Als het goed is, heb ik zo net mijn laatste handmatig gezette en met de hand opgeklopte ochtendkoffie gemaakt. Hoewel 'de druk op de knop' uiteindelijk natuurlijk ook handwerk is. Eerst zien dan geloven, maar het zou zomaar kunnen. Waar andere bedrijven weken nodig hebben om iets van het ene filiaal naar het andere getransporteerd te krijgen, laat staan de tijden die verloren gaan aan transporten uit Duitsland, Hongarije of laatst Frankrijk, zou dit van Zwitserland naar Boekarest en door naar Coves in minder dan een week gepiept zijn. Verbazingwekkende verschillen. Maar dat was me al opgevallen.

 Wat vanochtend ook voor de zoveelste keer opviel, zijstraatje, was dat het glansspoelmiddel in de vaatwasser maar niet wil door stromen en van dat glanspoelen weinig terecht komt. Het is een dikke smurrie, een soort gel wat ik er ingiet en vanochtend was het voor het eerst, dat ik me bedacht, dat het misschien wel helemaal geen glansspoelmiddel is, wat ik in het glansspoelvakje stop. Met dit inzicht gezegend de fles nog een keer goed bekeken en het zou best kunnen zijn, dat het vloeibaar afwasmiddel is, wat ik als glasspoelspul probeer in te zetten. Zou een hoop verklaren.

 Vandaag verder met de keuken, maar eerst een berg opgehoopte kleine klusjes. De tuin, zoveelste inzicht binnen minder dan 24 uur, is dit jaar en zeker op dit moment teveel van het goede. Niet makkelijk om het aan mezelf toe te geven, maar waar. Jammer voor de verspilling van energie en groenten, maar het zij zo.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten