zaterdag 6 augustus 2016

Keizerlijk

Sissi, het nieuwe gezinslid, heeft de slag naar buiten gemaakt. Genoeg verstopplekjes om Juul te ontlopen of bij een ongewenste confrontatie weg te duiken. Het bewegen buiten gebeurt nog als een luipaard op jacht. Lichtelijk door de poten gezakt, rug naar beneden, hoofd omlaag en de oren plat. De grote onbekende wereld. Een week of vier geleden al verkend maar (gelukkig) weer vergeten.

 Beestje heeft het erg naar haar zin. Is enthousiast en aanhalig, maar niet overdreven. Klein nadeel is haar voorliefde om op het toetsenbord van de laptop te liggen. In principe staat dat ding altijd aan, waardoor het dus aardig op temperatuur is. Lekker warm. Voor de andere katten is een driekwart dichtgeklapt scherm voldoende om ze weg te houden. Voor het kleintje moet de boel gewoon dichtgeklapt, anders weet ze zich er tussen te wringen. Levert rare toetsaanslagen op en in ongekende hoeveelheden cq lengtes.

 Nog een paar mndn te gaan en dan krijgt ze waarschijnlijk het bekende 'eigens' van een kat. Dan komt ze net als Juul en Snoepie haar aandacht vragen bij behoefte en wil verder niet gestoord worden in haar doen en laten. Neemt niet weg, dat hoe bijzonder het plekje is dat Sammy en Katrien hebben weten in te nemen, een kat weet me net iets dieper te raken. Je bent er minder mee bezig en houdt er desondanks meer aan over. Rara maar waar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten