zaterdag 6 augustus 2016

Klussers

 Tegen negenen zelf de bijl ter hand genomen en in een paar uur tijd iets van 1/5 deel klein gehakt. De beoogde houthakker is nog langs gekomen op weg naar de stad en onder het maken van een groots hemelgericht gebaar moest ik begrijpen, dat de feestdag wel zo bijzonder was, dat hij geen hout kon komen hakken.

 Als je nou zoveel waarde aan kerkelijke feestdagen hecht, dan hoor je om een uur of 09:30 in de kerk te zitten en niet met vrouw en kind op de paardenkar richting de stad te draven. Lijkt mij. Kan me vergissen, maar het hele gedoe slaat nergens op. Als een feestdag zo bijzonder is, is het wel erg vreemd, dat je je de dag niet herinnert, als je twee dagen van te voren een afspraak maakt op de betreffende dag zelf. Maar goed, dat is het al benoemde gemak, waarmee vanalles, wat toegezegd is, niet wordt gedaan.

 Zoals werkers onaangekondigd niet komen opdagen switchen opdrachtgevers vaak op het laatste moment, na al gedane toezeggingen, naar een andere mogelijkheid, omdat die persoon voor een paar lei minder bereid is de zelfde klus te klaren. Een kip-en-ei situatie waar ik in mijn geval graag een eind aan zou willen maken. Ik zou graag iemand hebben, die ik met betaalde klussen een plezier kan doen, ipv voor ieder klus steeds weer opzoek te moeten gaan naar een bereidwillige. Ik dacht, dat ik iemand had gevonden. Denken ....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten