dinsdag 16 augustus 2016

Zelfredzaamheid

 Weer dagen achtereen met vanalles bezig geweest behalve met mezelf. Mensen gezien en gesproken, aan de relatie gewerkt (netjes gezegd, niet?), gewinkeld, me veel verplaatst, maar -op een klein moment na- geen tijd gehad cq gemaakt voor mezelf. Niet goed. Je weet het, maar daarmee heb je het niet op een betere manier geregeld.

 Een kleine week is net te doen. In Nederland was het eenvoudiger om tijd voor mezelf in te ruimen. Minder discussie, minder als bedreigend ervaren activiteiten met mij als veroorzaker. Betere wifi-voorzieningen op de meest uiteenlopende plekken, om eens iets stoms maar daarom niet minder belangrijks te benoemen.

 Het is ongetwijfeld geen noodzaak, maar digitaal aderlaten helpt mijn leven aan een zekere mate van flexibiliteit. Het werkt als stootkussens en bliksemafleider tegelijkertijd. Mopperen tegen mezelf. De enige die me werkelijk begrijpt en vooral niet steeds een andere draai aan de situatie probeert te geven. Lekker beide, eigen handen op de eigen buik! Ik kan het iedereen aanraden. Het kost wat tijd maar bespaart meer. Meer tijd. Meer discussie. Meer ergernis. Meer open deuren. Gewoon meer meer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten