vrijdag 19 augustus 2016

Bouwers

 Gisteren was er niemand, vandaag lopen ze weer rond. Moeilijk pijl op te trekken op de werklui of eigenlijk de aannemer. De laatste bepaalt tenslotte wat, waar door wie gebeurt. De regen, die ze waarschijnlijk gisteren verwachtten, krijgen ze gegarandeerd vandaag, als ik het weerbericht mag geloven. Maar niet mee bezighouden. Het dak moet dicht en dat op een goede manier. Het wordt tijd, dat ik dat huisje, dat in de toekomst voor logés bedoeld is, kan gebruiken voor het afstellen en uit de weg zetten van spullen, die nu oa in de tuinkamer staan. De stoelendans van het spul, waar nog steeds geen plek voor is gevonden, gaat nog wel ff door.

 Van de keuken naar de slaapkamer, naar de tuinkamer, naar de kelder, naar het logeerhuisje en straks voor het grootste deel in de nog te realiseren stenen ruimtes in de momenteel nog compleet uit hout opgetrokken schuur. Wat dan nog steeds zwerft gaat definitief het huis uit. Maar dan zijn we een jaar of twee verder. Vrees ik.

 Nu wordt er eerst afgebroken, wat met veel moeite ineen geschroeft en gehamerd is. Blijkbaar was gisteren niet de regen de reden van hun afwezigheid maar het ontbreken van materiaal, dat deels al vergeten was te plaatsen. Ik zie straks weer. Mijn dag is vnl. buitenshuis. Regelarijen. Een van mijn favoriete hobbies.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten