zondag 28 augustus 2016

Natuurwet

 Zondag. Kerkdag. Ooit douchedag. Nu wasdag. Toevallig ook verjaardag. 'Kippesoep met griesballen'-dag. Qua weer vandaag een prachtige dag. Alweer dagen te warm om voor je lol overdag in de tuin bezig te zijn. 's Avonds houden de muggen je van het werk en 's morgens wil het maar af en toe lukken om de koffie te laten staan. Het onkruid lacht in het vuistje. Het ziet inmiddels alweer tamelijk moedeloosmakend uit. Waar blijft dat ritme met de juiste regelmaat?

 Vandaag laat ik het bij de uitroep. Vanaf morgen ga ik weer een poging wagen. Take hoeveel? Ik denk dat we in de tientallen zitten, misschien zelfs de 100 zijn gepasseerd. Al de pogingen om iets van de dagen te maken achter elkaar gemonteerd, zou erger zijn dan "Groundhog day". Niet iedere keer dezelfde dag overnieuw. Nee, één aaneenschakeling van voortslepende tegenwerking in eigen beheer. Louter resultaatloos pogen in dodelijk saaie afwisseling. Legio verschillende invashoeken, steeds hetzelfde resultaat. 'Mager' mag het niet eens heten.

 Toch gaan gegarandeerd ergens in de komende weken of mndn regelmatigheden aaneenkoeken tot iets van een ritme. Dagelijks, wekelijks en misschien zelfs met maandelijkse trekjes. Waarom? Omdat het niet anders kan. Ook verstoringen, chaos en weerwil ontkomen niet aan herhaling en dus reglmaat. Maar zover zal het niet eens komen. Op een gegeven moment zijn de dwarsliggers, tegenwerkers en spontane richting veranderingen aan het einde van hun latijn. Dan hebben we in alle redelijkheid alles een keertje gehad en zal het effect bij voortzetting verwateren. Gewoon, zoals altijd weer, een kwestie van doorzetten. Dom doorgaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten