zondag 14 augustus 2016

Bedmaten

 In Frankrijk hadden we 'Hollandse' bedden met Franse dekbedden. De Nederlander houdt meer van ruimte in het bed en François van een ruimere overspanning van de bedekking en een niet-inscheurende dekbed-entree. Meest 'normale' grote Franse bedmaat is nog steeds 160x200. In Nederland zaten ze al op 180 qua breedte en de lengtes zijn tegenwoordig minimaal 210 of 220. Ondanks het kleinere bedformaat zijn de Franse dekbedden echter groter: 240x260.

 In Roemenië aangekomen heb ik me een Amerikaanse kingsize (195x205) in mijn maag laten splitsen. Een bed kan niet ruim genoeg zijn! Matrasdikte een goeie 35 cm. Helaas bleek na aankoop van het bed, dat dezelfde winkel geen bijpassend beddengoed in z'n assortiment had zitten. Qua hoeslakens niet (max. 160 bij een matrasdikte van 20 cm) en ook de dekbedovertrekken leken meer op postzegels, max. 200-220.

 Dus nu moeten we naar Frankrijk als we nieuwe dekbedovertrekken willen en naar Nederland voor de hoeslakens, al is de matrasdikte daarbij nog aan de krappe kant. Misschien zijn er mogelijkheden via het internet en dan het liefst op maat gemaakt, want die standaard stretch gevallen passen misschien makkelijk, maar ik vind het zelf geen lekker spul. Gelukkig heb je het spul niet zovaak nieuw nodig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten