zondag 28 augustus 2016

Akelig

 Mijdt je voor je gevoel de grootst mogelijke shit, waar je qua internet in verstrikt kunt raken, kom je via een omweg alsnog in de tengels van Facebook terecht. Mag je je druk maken over de Duitse geschiedenis of recenter Erdogan's lulverhalen over de zogenaamd onlangs gepleegde coup, via het internet maakt de overjarige puber Zuckerberg de zaken stukken bonter. Mensen hebben werkelijk geen realiteitsgevoel mbt de mogelijkheden, die dat knulletje niet eens onder stoelen of banken steekt. En natuurlijk, het arme schaap wil alleen geld verdienen, maar wat door zijn bedrijf allemaal opgeslagen wordt en wat men er combineren uit probeert te halen, daar kun je beter niet te veel over nadenken. Daarbij vergeleken waren de kaartenbakken begin jaren veertig peanuts en die hebben al miljoenen mensen het leven gekost.

 Iedere keer weer die wens om zoveel mogelijk te weten, op te slaan en op de een of andere manier, waar je niks meer over te zeggen hebt, te gebruiken. Dit is Facebook, en dat is werkelijk erger dan de duivel, maar ook verzekeringsmaatschappijen en gezondheidsinstanties gaan vele malen rapper met hun verzamel- en opslagwoede dan een jaar of wat geleden waarschijnlijk leek.

 De een splitst je advertenties in je digitale kanalen, waar je niet op zit te wachten, de ander geeft (zogenaamd) korting als je 'beter' leeft of 'beter' rijdt etc. En passant wel een hoop dingen van jou wetend, die in feite niet ter zake doen. Waar je bent, hoe vaak je ergens komt, etc. Maar je ook dwingt om bij bepaalde zaken inkopen te doen, omdat ander je 'gezonde' levenswijze niet geregistreerd kan worden. Het is bar, te bar voor woorden. En de mensheid blijkt wederom weinig beter dan een kudde schapen. Bèèèèè, hé gras, de rest gaat, dus ik ook.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten