dinsdag 2 augustus 2016

Hoogmoed

 Evernote krijgt spatjes. Al weken word ik er ongevraagd op gewezen, dat dingen gaan wijzigen in de App. Voor de 'Basic', dwz gratis gebruikers wordt het aantal apparaten, waarmee je  de inhoud van Evernote kunt synchromiseren teruggeschroefd naar 2. Het is een kwestie van lezen en misschien is het wel bewust gedaan, maar naar mijn idee veronderteld dat een derde apparaat waarop je 'werkt' en twee waarmee je de inhoud kunt gelijkschakelen. De tekst van gisteravond, nádat de wijzigingen waren doorgevoerd was helderder:

 "Je kan je notities op maximaal 2 apparaten bekijken, als je Evernote Basic gebruikt. Je gebruikt op dit moment teveel apparaten, maar door je abonnement te upgraden kan je een onbeperkt aantal apparaten gebruiken."

 "met 2 apparaten syncen" of "op max 2 apparaten bekijken" zijn duidelijk verschillende zaken. Het had dus van begin af aan moeten zijn "tussen max 2 apparaten synchroniseren"! Bovendien gebruik ik absoluut niet "teveel apparaten", wat is dat voor onzin en arrogantie? Ik gebruik hooguit MEER apparaten dan in de nieuwe algemene voorwaarden is toegestaan.

 Erg handige App, maar overladen met mogelijkheden waar ik niet op zit te wachten. Ik ga dan ook zeker geen 7 euro per mnd betalen alleen om nog een derde apparaat bij het gelijkschakelen te kunnen betrekken. Zelfs al zou ik Evernote met regelmaat op mijn tablet gebruiken, wat niet het geval is, en het programma in al zijn mogelijkheden benutten. Bye, bye Evernote. Welkom Simplenote.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten