woensdag 17 augustus 2016

Shocktherapie

 Moe, verkeerde gedachten en een foute ademhaling. Trio Verkeerd. Op bed gaan liggen. Onrustig, zenuwachtig en verkrampt. De ongewenste gevolgen. Bezig met een poging om mezelf te kalmeren, hoor ik buiten aan de verandering van het stemgeluid van een van de werkers, dat iets mis gaat. Nog geen minuut later stormt een van de anderen naar binnen en roept dat ze mijn hulp nodig hebben.

 Een van de lui heeft met de cirkelzaag een haal over z'n buik gemaakt. Een koude start. Ter motivatie haalde het lijdend voorwerp nog ff het T-shirt van z'n buik. Gelukkig hingen de darmen er niet uit, maar een leuke siersteek zou niet misstaan. In de auto en gassen naar de eerste hulp. Z'n vader stond al te wachten. Zijn stiefmoeder kwam niet veel later aanrijden. Je hoort het ongeluk door het dorp stadje zoemen. Telefoons worden opgenomen. Mensen informeren bij elkaar of ze 'het' al weten of vallen zomaar met de deur in huis in de hoop de eigenaar van een nieuwtje te zijn.

 Een half uur later stapt de wat bleekjes ogende jonge man naar buiten. Rechterwijsvinger ingepakt en 4-5 dm2 bepleisterde buik. Hij wordt afgevoerd door de nieuwe vriendin van zijn vader. Ik rij huiswaarts. De vader is de aannemer en komt vlot achter me aan om de andere twee werklui op te halen en naar huis te brengen. De beste remedie tegen hyperventilatie: activiteit!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten