woensdag 24 augustus 2016

Rijgedrag

 Op weg naar de koffiemachine. Airport Plaza, Otopeni, Bucuresti. Voortvarend gestart. Een paar minuten na zevenen. Vastgelopen in de bergen die Transylvania afschermen van de Donaulaagvlakte. 08:30. Ongeluk. Ongeveer 200-300 meter voor ons. De blauwe zwaailichten arriveerden net, Een paar minuten later en we waren de plek gepasseerd. Nu was het bijna anderhalf uur wachten.

 Ongelukken gebeuren voor mijn gevoel redelijk zelden, als je het afzet tegen het kamikaze-rijgedrag, waarmee je overal wordt geconfronteerd. Inhaalmanoeuvre natuurlijk. Als ik de mensen mag geloven, één dode (een meisje/vrouw) en een 6-tal gewonden. De eerste zeer waarschijnlijk de bestuurster van de auto uit de richting van Boekarest en de rest passagiers uit het busje, waar ze tegenaan geknald is. Gemakshalve er van uitgaand, dat niet het busje het fatale inhaalmanoeuvre heeft gemaakt. Het busje was rechts de berm in geschoven. Van de auto een Golf of moderne Polo was aan de bestuurderskant weinig meer over.

 Het vrijmaken van de doorgang was blijkbaar niet eenvoudig, Iedereen wachtte gelaten. Liep wat op en neer. Informeerde bij de zeldzame passant uit de richting van het ongeluk naar nieuws of kocht iets te eten en/of drinken in de winkel, waar we voor stilstonden.

 Prachtige weg trouwens van Sibiu door de Karpaten richting Boekarest. Spannend vanwege het onbekende qua bergenpassen en -erger- eventuele bouwtechnische hoogstandjes, vooral hoog dan! Maar geen verder oponthoud of ander ongemak.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten