woensdag 24 augustus 2016

Overdadig

 Om niet helemaal in het centrum te verzeilen of er zelfs vooorbij te schieten bij het eerste hotel aan de rechterkant naar binnen geschoten. Hotel met oprit. Dat zal het maximum aantal sterren zijn. Maar maakt niet uit. Radisson Blu. Van gehoord, nooit geweest. Auto parkeren was niet inbegrepen en werd door het personeel gedaan. Is me pas één keer overkomen. In Zwitserland. Toen vond ik het  best vanwege de sneeuw en sneeuwkettingen, die ik er voor de laatste paar honderd meter op had moeten leggen en nu leek het me beter en zeker makkelijker dan zelf opzoek gaan naar een parkeerplek.

 Het was meer een hotelcomplex. Een carré flatgebouwen met zeker twee verschilende hotels van dezelfde keten, met op de binnenplaats een bar, drie restaurantterrassen, een buitenbad, binnen(sport)bad en grote fitnessruimte. Grote, drukke bedoening. Voor het eerst een druk bezochte zwem- en fitnessruimte gezien. Meestal staat er voor een klein kapitaal aan apparatuur en zie je er geen kip. Nu leek het wel een sportschool.

Duurdere hotels blijft een aparte wereld. Hier knalt de overbodigheid in de algemene ruimtes haast overal vanaf. Alles is groot, overdreven groot. Twee prachtige trappen waar menig Tv-format jaloers op zou zijn, een bar alsof ie uit ijs is gehakt, stromend water onder een (deels) glazen vloer, zes liften en iets van een waterwerk, maar dan zonder spuitende fontein.

 En druk.... en bepaald niet alleen van die oudjes zoals wij. Voor die net geen 200 euro per nacht incl. ontbijt kom je in Parijs niet verder dan een standaard drie sterren plek en moet je niet teveel van je kamer verwachten. Maar toch.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten