zaterdag 27 augustus 2016

Pielen

 Leuk zo'n kleine kat, maar het beestje moet wel met zijn klauwen van het toetsenbord afblijven en zeker geen toetsen loswrikken. Gisteravond ruim een uur bezig geweest om de 's' weer toon- en tastbaar te maken. Puzzelen tot de tiende macht en meer, zeker met de voortschrijdende kippigheid. De meest tijd kostte het echter om te snappen hoe de beide friemelig kleine onderdelen onder het toetsoppervlakt in elkaar gezet moesten worden.

 Het moest scharnieren, dat had ik wel door. Twee vierkantjes. Eentje ongeveer 1 bij 1 en de ander een slagje kleiner en enigszins taps. Geen fatsoenlijk licht. Dat is net zoiets als kippeheid. Het zou een paar jaar geleden geen probleem zijn geweest. Nu geklooi met een zaklamp en het gevoel dat ik ineens kolenschoppen had ipv fijngesneden kantoorhandjes. De uitsteken schanierpuntjes aan het kleinst onderdeel waren duidelijk. Dat er aan de binnenkant van het groter onderdeel twee gaatjes zaten zag, of eigenlijk bedacht ik me pas na een hoop geklungel. Had me dat anders bedacht. Iets met in elkaar klikken of zo.

 Hoe wordt dat spul in elkaar gezet? Gaat dat machinaal of met het handje? Ik wil die baan niet hebben, al zal je handigheid en routine opbouwen. Maar goed het toetsenord is (voorlopig) weer compleet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten