vrijdag 30 augustus 2019

Zoektocht

 Gezocht, gevonden en gekocht. En dat in een aangenaam kader jojoënd door Sibiu. De grootste moeite kostte het vinden van soda. Bij al het wecken en anderszins conserveren in potten en flessen zou je verwachten dat soda een normaal verkrijgbaar ingrediënt, schoonmaakmiddel zou zijn. Allesbehalve. Ja, caustic soda, maar ik hoef geen afvoerpijp te ontstoppen!

 Massa's schoonmaakmiddelen. Voor toilet, badkamer, keuken, vloeren. Alles in diverse smaken en verschillen in pretentie. Idem wasmiddelen, wasverzachter, witmakers, ontkalkers. Middelen voor afwasmachines. Etc. Vier keer minimaal 25 of 30 meter schap, 4 of 5 rekken hoog. Pas bij de tweede, nog meer vertraagde rondgang ontdekte ik het spul. Niet netjes gespiegeld, eerder enigszins weggemoffeld. Twee stuks meegenomen, want als over een jaar het eerst pak leeg is, is het vast weer zoeken.

 Minder succes bij de zoektocht naar ketjap manis. Hier kennen ze alleen de gewone sojasaus in de varianten zout en minder zout. Het spul is dunner, enkel van soja èn te zout. Bedacht dat ik het misschien zelf op smaak kan maken in de gewenste richting. Het verdikken zit er ws niet in.

 Voor andere zaken in alle rust door bouwmarkten gelopen. Het heeft niet dezelfde aantrekkingskracht als een supermarkt van voldoende formaat, maar ook niet verkeerd.

 Update: bij de eerste beste poging zomaar een recept gevonden om die manis zelf te maken. Soms is het internet om te zoenen!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten