zondag 25 augustus 2019

Eindspel

 Dit 'grapje' kan zonder problemen een paar weken gaan duren. Het op en neer richting de dood kent geen vast patroon. Als ik me niet vergis heeft het bij de moeder van Yoland in een soortelijke situatie iets van twee weken geduurd, voordat de lichaamsfuncties het voor gezien hielden. Twee weken waarin ze al snel helemaal niet meer bij kennis kwam. En toen is op het laatst zeker weten een handje geholpen.

 Het gaat volgens mij afhangen van het drinken. Voedsel heeft mijn moeder gegarandeerd voor weken genoeg in haar lijf, ondanks de vele kilo's dit ze de laatste tijd al was afgevallen. Vocht is de bottleneck om de nieren aan het werk te houden. Stoppen die, dan vergiftig je jezelf in een paar dagen tijd.

 Nu let ik extra op mijn telefoon, als dit zo rustig voortkabbelt, raakt die extra aandacht in vergetelheid en zal het onvermijdelijke bericht alsnog per verrassing op mijn digitale deurmat vallen. Als het rekken wordt, dan graag tot in oktober anders krijgt het lang vooraf reserveren van vakantiebestemmingen een tweede knauw dit jaar. En er wel aan beginnen maar eerder terug moeten keren is een nog minder aantrekkelijk idee. Vanaf hier zal het zelfs afwachten worden of direct de meest voor de hand liggende vlucht geboekt kan worden, en dan ken ik hier de weg, laat staan als je alles eerst nog moet gaan uitzoeken. Oooo ja, dat zou ik nu al kunnen doen. Nou, nee, dank je.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten