vrijdag 23 augustus 2019

Maaltijden

Ha, ha, ha, nwe inzichten .... oude koeien zul je bedoelen. 'Intermittent fasting'. Waarom trouwens niet gewoon 'Vasten met tussenpozen'? Opendeur in artikel op Nu.nl van gisteren. Ik doe dat al zolang ik me kan herinneren. Geen trek, niet eten. Simpel systeem. Ben daar in Roemenië vanaf gestapt, oa door Mariana's instelling dat alleen eten maar niks is, en zat binnen de kortste keren met dik 10 kilo extra gewicht aan mijn lijf. Daar toevallig een paar weken geleden op teruggekomen. Nu kan de broekriem weer op gaatje vier ipv het eerste. Niet dat de buik nu verdwenen is, dus ik ben er nog niet.

 Maar wat een open deur? Die onzin van driemaal per dag eten, daar ben ik vrijwel direct vanaf gestapt op het moment, dat ik mijn eigen leven bestierde. 'Ontbijten moet' nog zo'n wijsheid die nergens op gebaseerd is, doe ik op een enkele keer na al dik veertig jaar niet meer. Ik ben geen boer, houthakker of werk als mijn vader in continudienst in de mijnen. Allemaal luxe flauwekul, die er dank zij de voorspoed ingeslopen is. Je eet als het er is en je trek hebt. Eerder omgekeerd, denk ik. Ooit moest je zoeken en/of er achteraan hollen, als je trek had. Nu vliegen de gebraden duiven je nog net niet tegemoet.

 En dan gaat het niet speciaal over chips en ongezonder. Je driemaal per dag volstouwen met gezond verklaarde groente slaat ook nergens op, als je het qua energieverbruik niet nodig hebt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten